Tuesday, September 05, 2006

Која сум Јас?

Јас сум жената која пред некој ден ја видовте во паркот, како го шета своето дете. Јас сум Ви колешката од факултет која не положила два испита од минатата година. Јас сум продавачката во локалното колонијалче која неодамна ја видовте како ги средува сталажите. Јас сум девојката која во петокот мина покрај Вас во кафиќот. Јас сум жената на водоинсталатерот кој Ви го средуваше одводот. Јас сум работничката на шалтерот во банката каде се Вашите пари. Јас сум медицинската сестра која ви ставаше инекции пред некоја година. Јас сум жената која Ве сака. Жената која Ве разочара.

Јас сум висока, јас сум ниска. Плава сум, црна и смеѓа. Јас сум слаба, јас сум дебела.

Јас сум Вашата мајка, Вашата сестра, Вашата пријателка, Вашата Љубовница, Вашата сопруга.



Resistance is futile! :)

18 comments:

MOTABA said...

Ti si se!

Anonymous said...

Dobro, ne mora nisto nikomu da mu dokazuvas - koja si, sto si! Ok ja svativme poentata. Teraj dalje!

немирната said...

Vo pravo si za ova... Vo site tie sto gi nabroja ima po edna Anelia. Vo site nas zivee vakvata Anelia ;)

Anonymous said...

Ti si nikoja i nisto, bi sakala da si prodavacka vo kolonijal ama nikoj te te ebit. premnogu ti e zdodeven zivotot, ti fali publicitet, sakas da izgledas poubava, zad maskata deka sakas da podelis iskustvo ti sobiras poeni za licniot hedonizam.
na vakvi stereotipni tekstovi se palat zeleni majmuni i srednovecni devici, koi isto kako i ti ne znaat deka i site postovi na svetot nema da gi procitaat pak nisto...
Znaci, napisi im, da se trudat da izgledaat ubavo,da vezbaat, da vnimavaat na tezina, da se oblecat za da bidat seksualno privlecni bla, bla, bla...i da se fatat za rabota. Prakticno ne teoretski :)

I nemirnata neka ne se tesit deka i nea si ja spomnala vo posledniot post zato so garant od doma ne e mrdnata. vo niv ne zivee anelija, vo niv anelija tlee ili izgasnala.
Zosto? zato so go cekat princot na bel konj a ne se gledat v ogledalo. aj dosta e...

Anonymous said...

A ti trajan, dali voopsto si izlegol od doma, dali TI si se poglednal vo ogledalo? Mozebi tebe ne ti se dopagja toa sto go gledas tamu...

немирната said...

„I nemirnata neka ne se tesit deka i nea si ja spomnala vo posledniot post zato so garant od doma ne e mrdnata. vo niv ne zivee anelija, vo niv anelija tlee ili izgasnala.
Zosto? zato so go cekat princot na bel konj a ne se gledat v ogledalo. aj dosta e... “

Бев спомната а ко ќе ме спомнит некој, тешко останувам без коментар. Значи прво, јас немам потреба од тешење златен трајане, не се секирај ;) Јас се пронајдов во постот, како и секој НОРМАЛЕН човек, а ако ти не си се препознал има компетентни институции во кои можеш да се обратиш. Друга работа е тоа што тебе не треба да те засега дали и колку јас сум мрднала од дома. А од коментаров можам да забележам кој мрднал и видел живот, а кој не :) Значи, во мене живее Анелиа, а ако во тебе изгаснала искрено те жалам. И последна ствар е шо не чекам јас никаков принц, пошто одамна е дојден некој кој го сметам за принц ;) така да ти немаш потреба да се секираш за мене воопшто, само гледај си го својот беден живот и задоволувај се со остатоците - ако воопшто некако се задоволуваш ;)

Anonymous said...

abre aman ova premina vo debata.sto film ve mava da se opisuvate?i anelia namesto posledniov post za TEBE mozese da napisis nekoja od tvoite prikazni,TOA se bara od TEBE....

Anonymous said...

ej ako ne vi se sviga nesto od ovoa ostajte ja devojka ta i ne doagajte vise na stranava!!! i ne zamarajte so vazi glupi komentari ako ne vi se sviga ne ni pisuvajte ne ni doagajte!!

Anonymous said...

Anelija izvini, super ti e blogov, prestani da pisuvas!

Nemirna, ke ti stavam izvadoci, ke se setis ti mnogu ubavo za sto stanuva zbor:

"So cinicen pogled me pogledna za posleden pat i drzejki ja nea za raka otpatuva vo nezaborav."

"...Da si ja oprostam ovaa fatalna greska"

"Te mrazam
Dlaboko od dusava i srcevo te mrazam!"

"I se tuka se zavrsuva
Nasite pogledi se razdeluvaat i go velat bolnoto ZBOGUM!"

Bejbi, tebe nekoj te povredil mnogu, te skrsil, i nemoj sea da mi glumis ludilo. Sebesi se lazes. Prodolzi da citas vakvi blogovi i spanski i pink grand parada i uzivaj, zakon si.

Ti "JAS" ne krevaj galama, nikoj ne te spomna i nemoj da masturbiras na blogov.

Anonymous said...

za trajan: Samo sto me spomna, a bolje da mastrubiram na blogov (iako imam zadovoluvac), otkolku da vregjam luge. A posto si poln so frustracii, bi te posovetuvala i ti prakticno da ja iskoristis ovaa poseta (ako ne mozes da izvleces nekoi poucni momenti), koga vekje nemas nekoj koj bi te zadovolil.

Anonymous said...

Сите сакаат секс, кој неможе да ебаа ќе мастурбира за беспари, а Трајан кутриот ни мастурбира ни се ебаа, он сака само да коментира, и да седи дома без никакво задоволување, исфрустрирана личност, комплексна, можеби тие се правилните зборови. Нормално е дека еднаш ако имаш секс после уште ќе сакаш, те задоволува потполно, адреналинот се крева, настанува хормонска револуција, те "пали" е правиот збор, и целта ти е да свршиш, а потоа се чувствуваш исполнет до потполност, и не ти треба ништо. Убаво ти е.

Anonymous said...

jas mislam deka Anelija vo skoro vreme kje si najde nekoj i kje go zaboravi blogov i tie sto go citaat. Pa zatoa pobrzaj Anelija so pisuvanje...

немирната said...

Ах драги Трајане... Како прво без моја дозвола не смееш да цитираш делови од мојот блог. Но, ок, кога веќе си го направил тоа можеше барем да се потрудиш да го разбериш она што сум го напишала во песните па да коментираш. Само, не си ти крив, јас те сфаќам, не е пишувањето разбирливо за секакви будали ;) Значи, прво цитатите не ти се на место, пошто песните се напишани пред најмалку 2 години. Второ, грешката која ја спомнуваш нема врска со никаков дечко, тоа е поинаква грешка. И трето, да, ме повредиле многумина како што и тебе те повредиле али сум била доволно силна да го пребродам тоа и денеска да седам тука и да ти пишувам тебе одговор. Затоа пак ќе ти речам, не се мешај во нешто што не го разбираш. За да сфатиш порака од некоја песна треба добро да ја анализираш а не само површно да ја прочиташ ;) а ти очиглено немаш доволно образование за да ме сфатиш шо ти зборам. Но, само ти продолжи со ваквите коментари од ниско ниво, верувај не досегаат до мене, јас сум се соочила и со многу понеинтелегентни од тебе :)

anelia said...

" Trajan Drc said...
... “

Сакам да си мислам дека покрај мојата ’хедонистичка потреба за публицитет’ ;) сепак правам и нешто добро. Но, кој разбрал, разбрал, кој не, не.

А, кој ти рекол дека надоврешниот изглед (заедно со облеката, нели)знаат да бидат сескуално привлечни?

Жената е многу повеќе од украс околу пичката, Трајане ;)

nemirnata, повторно, спред коментариве кои ги читам, само ти си ја разбрала поентата на постов. Браво :)

А за сите кои ги интересира:

Анелиа веќе (иако тоа не би требало да биде битно) има некој ;)

Elea Creta Makedonija said...

Анелиа, само продолжи напред. Го прочитав целиот твој блог во еден здив. Сепак забележувам дека се уште не си го осетила вистинскиот. Има време и ако си вредна набрзо ќе се запознаеш со вистински добра ебачина. Биди трпелива.

немирната said...

Тоа е Анелиа, многу наши постови ќе останат неразбрани ако ги читаат само луѓе со краток спектар на гледање :)

Anonymous said...

Resistance is futile!? Хммм... Борг!? Collective consciousness? Интересно.

Tomi said...

Многу добра поента!
Колку многу на нашево општество му фалат Анелии...

Браво Анелиа!