Tuesday, August 29, 2006

Довидување

Неколку дена веќе, ги читам и пречитувам коментарите кои ги оставате. Размислував малку и мислам дека повеќе нема поента да пишувам на блогов. Ова го правев за Вас, ако беше за мене, јас си знам што ми се случувало и немам потреба тоа да го ставам на ’хартија’. Не знам зошто сум зачудена, кога очекував вака да биде?

Гледам дека упорно се форсира Вашата теорија дека сум маж. А сега станува и актуелна изјавата дека сум курва. Добро, еве нека бидам што и да е. Мене не ми е јасно, како може во Вашите очи да биде курва онаа која спие со легитимен дечко? Нели сите Вие јаки мажи имате секс? Со кого имате секс? Ако ова е курвинско однесување, тогаш каков секс имате Вие со девојките, со сопругите?

Жал ми е што не знаете дека и ние жените сме многу слични на Вас, кога е во прашање сексот. Самите си ги терате Вашите девојки и споруги да Ве лажат, да ги кријат своите желби и фантазии пред Вас, своите потреби. Затоа многу често, многумина од Вас се ’втори’ во креветот на некоја од нас. Се плашиме да Ви признаеме, да Ви ја кажеме вистината, бидејќи знаеме дека ќе наидеме на негодување. Знаеме дека ќе наидеме на вакви коментари.

Како производ на сите овие лаги кои ги испреплетуваат Вашите врски, се јавува швалерајот. Швалерката, а некогаш и платената проститутка, ги исполнува Вашите сексуални фантазии, бидејќи Вие не ни сте свесни дека, веројатано, тоа за Вас би го направила и Вашата легитимна девојка и Вашата законска жена. Само, доколу, не би и’ приговарале за тоа, само ако после тоа не биде обележана како курва. Колку тежок збор.

Но, на крајот на краиштата, тоа се Ваши животи и јас немам право да се мешам во Вашите одлуки. Вашиот свет е онаков каков што Вие самите сте си го направиле. Никој за тоа не Ви е виновен. Единствено, за разлика од Вас, јас не би можела да живеам лажен живот.

А знаете ли дека не сум стасала ни до половина со прераскажување на моите ’патешествија’?

Но, Вие самите одлучивте.

И ова Ви беше премногу....



Ви благодарам на вниманието.

79 comments:

Anonymous said...

Ајдееее... А, пред само некој ден почнав да го читам твојот блог и ми се виде неверојатно интересен и искрен, до толку што ме натера да прочепкам низ архивата и да ги прочитам и постарите постови... Да, ги читав и коментарите...
Жалам што беше приморана да донесеш ваква одлука. Среќно понатаму во животот!

Anonymous said...

Malecka ne znam zosto lesno se otkazuvas, NO znaj deka deneska za prv pat go citam blogceto, i se potrudiv da go procitaat uste stotina cyberi. Taka da resultat e poveke od pozitiven ... razmisli ubavo sto ponatamu

Anonymous said...

Анелиа како сакаш да те сметаат, кога во постовите пишуваш дека си спиела со Сашо, Драган, и со којзнае уште колку. Културна девојка нема да ги кажува своите интимности ама за тебе тоа е толку нормално што го кажуваш онака без ништо да ти значи. Овие опарациве што го читаат блогов сакаат уште и уште, толку ли не разбираш, нив не ги интересира твоите авантурички и одвратниот опис на секс. Ти го гледаш сексот само како уживање ништо повеќе, и не се жали за тоа што го пишуваат, а и веќе дозна дека некој го отркиваат твојот идентитет па сега кукавички бегаш.

Anonymous said...

Ej чоек не зезај, па има овде луѓе што те читаат на пр. јас (а јас сум женско и не мислам дека описите ти се прљави, напротив, тоа е што е). Кој ги е..е конзервативците ти и бестоа не пишуваш за таквите! Пред се пишуваш за нас жените...ајде, ајде остани храбра како што си и продолжи понатаму! Чекам...

Anonymous said...

znaesh Anelia...mozhda sepak si premnogu pred vremeto...znaesh na shto mislam? sakam da kazham deka vakvite blogovi kaj nas ke treba da pomine ushte dolgo vreme za lugjeto da pochnat da svakjaat shto e i kako e.zatoa ne se otkazhuvaj,ima nekoi koi uzhivaat da go chitaat tvojot blog..vprochem i interesen e.Pak ke povtoram ne se otkazhuvaj zatoa shto ne vredi za nekolku manijaci (so izvinenie na izrazot) koi ostavile glupavi komentari ti da se otkazhesh.Pozdrav do tebe i se nadevam deka sledniot pat koga ke go otvoram tvojot blog ke ima nov post koj ke gi opishuva tvoite seksualni iskustva!

Anonymous said...

Ti, baby ili mnogu gledas LIbertinages ili dnevnikot na Dejvid Duhovni - Dnevnik na crvenite cevlicki. Kako i da e, demokratsko opsestvo - ce vidime PONATAMOSNI REAKCII

anelia said...

" Anonymous said...

Malecka ne znam zosto lesno se otkazuvas, NO znaj deka deneska za prv pat go citam blogceto, i se potrudiv da go procitaat uste stotina cyberi. Taka da resultat e poveke od pozitiven ... razmisli ubavo sto ponatamu"


Можеби нема да се откажам, ако не ми побараш пари за рекламата кај ’стотината сајбери’ :)

anelia said...

"Anonymous said...

Анелиа како сакаш да те сметаат, кога во постовите пишуваш дека си спиела со Сашо, Драган, и со којзнае уште колку. Културна девојка нема да ги кажува своите интимности ама за тебе тоа е толку нормално што го кажуваш онака без ништо да ти значи. Овие опарациве што го читаат блогов сакаат уште и уште, толку ли не разбираш, нив не ги интересира твоите авантурички и одвратниот опис на секс. Ти го гледаш сексот само како уживање ништо повеќе, и не се жали за тоа што го пишуваат, а и веќе дозна дека некој го отркиваат твојот идентитет па сега кукавички бегаш."


Во право си, културна девојка би молчела и би се дупела и во никој случај не би признала дека (замисли!!!!) ужива во сексот, а не се ебе само за ти (и таквите како тебе) да свршиш и таа да зачне.

anelia said...

" Anonymous said...

Ti, baby ili mnogu gledas LIbertinages ili dnevnikot na Dejvid Duhovni - Dnevnik na crvenite cevlicki. Kako i da e, demokratsko opsestvo - ce vidime PONATAMOSNI REAKCII"


Знам дека за некои ова е Научна Фантастика, ама за некои е реалност :)

Anonymous said...

Ех Анелиа Анелиа сто души помина, којзнае дали со кондом си се "дупела", колку пати си зачнала,ти си растурена девојка.

Anonymous said...

E da be rasturena, 90% od zenite eksperimentiraat. Glupi muzi! Samo nekogas i so pogresni pa bivaat osudeni...

Anonymous said...

Анелиа, гајле немај од коментариве. Тоа што уживаш во сексот, не значи дека си курва. Ако веќе се откажуваш од блогерај, а сакаш да споделуваш вакви искуства, дојди на forum.kajgana.com(кога ќе проработи, повторно) и таму нема да имаш проблеми од овој тип.(имаш посебна колумна за секс)

Anonymous said...

Штета ako се откажеш. Јас денес дознав за блогов, го има на насловна на kajgana.com.

Anonymous said...

топ си ...и ич да не ти чуе

Anonymous said...

anelia said... Можеби нема да се откажам, ако не ми побараш пари за рекламата кај ’стотината сајбери’ :) ... Nikoj nema da ti pobara pari, No.. bi trebalo nekoj da ti ponudi ... zalam sto seuste ne se zanimavam so toj biz. bi ti pomognal so moite connections :)))) za nekoja skapa reklamicka na blogceto

Anonymous said...

Ма супер ти е блокчево. Ма многу од нас дознаа за блокчево од кајгана.цом.

Остави ги тие што пишуваат, дека си машко, дека си ова, она, дека жените не ги изразуваат така своите чувства пред други и ред други работи.

Уствари ко што имаш речено машките и женските се исти (имаат исти потреби), само што кај нас е раширено мислењето (сваќањето) дека машките се тие што зборуваат за сексот (како го доживуваат, уживаат), а жените не. НЕ ТРЕБА УОПШТЕ ТАКА ДА БИДЕ.

Продолжи да пишуваш и понатаму на блокчето. Имаш подршка. Само напред. А кретените остави ги на страна.

Со други зборови НЕ ГО ГАСИ БЛОКЧЕТО, ОСТАВИ ГО АКТИВНО.

Поздрав

Anonymous said...

Bravo Anelia, respect za blogot. Odamna se nemam vaka iznenadeno surfajki po internetov. Pred se, razlicen, sloboden aspekt na (tabu za mnogu) temata seks.

Keep up the good work

Anonymous said...

Гледајте малце позитивно!
И машките и женските што го читаат блогот можат да научат многу работи во врска со сексот!
Со помош на Анелиа можете да испаднете вистински мачомен/мачогрл во кревет.

Just let it flow....

Anonymous said...

lele coece na pocetokot vikas zaso ne mi ostavate postovi i sea zaradi nekoi glupi postovi tolku lesno ke se otkazuvas od celava rabota!aj so sreka:D

Anonymous said...

ANAL

Anonymous said...

Top si nemok da se otkazuvas

Anonymous said...

Anelija ako ne vidam utre nov post od tebe nema da mi trgne denot:))

taka da vidi si ti:))

probaj da mi go razubavish utre denot...
(se zezam, stvarno si kul i bi sakal da si prodolzish so tvojata namera, a ne da ja prekinesh radi ropaci niz netov)

sekoja chest za tebe!

Anonymous said...

super e bloggov me pali!!!! i jas sakam da te ebam anelia.aj ostej broj!!?

Anonymous said...

Anelia super si ne se otkazuvaj. Voa so go pravis e stvarno hrabrost od edna individua ko so si ti. I mislam deka voopste ne treba da im obvrnuvas na komentarite koi te omalovazuvaat. Razberi toa se od luge so nazadni i reducirani sfakanja i ne treba da im obvrnues voopste vnimanie. Prodolzi si so blogot mene i se nadevam na goelm broj luge im e zanimliv za ucenje i sfakanje na tvojot seksualen zivot i preferencii. PozdraF i pocit

Anonymous said...

Super si devojce, samo teraj taka i nemoj da dozvolis da te iznerviraat nekoi prostaci. Vo gradov postoi problem (odnosno, gi ima mnogu, ama sega kje se zadrzam samo na ovoj), vekje ne se dise od seljaci... A kolku samo gi ima onie sto se rodeni od Sk., ama roditelite im se kojznae od kade, cii majki prestanale so sex otkako ednas dobile deca, i cii devojki site bile devici pred niv, hahaha... Pofalba za hrabrosta.

Anonymous said...

Анелија јас денеска за прв пат го прочитав блогот и ми се допадна навистина.На овие `` коментари`` кои најверојатно се напишани од луѓе што немаат поим што е тоа живот не треба многу да им обрнуваш внимание.А бидејќи студирам психологија лично знам дека сите оние кои мислат дека сексот е табу тема никогаш во животот немале секс или пак живеат во општество со многу мали морални вредности.Инаку јас лично сакам да те охрабрам да продолжиш да пишуваш бидејќи навистина се ретки оние луѓе,како тебе, кои имаат храброст да направат вакаво нешто, а тоа е за пофалба.Затоа јас само можам да кажам една реченица за сите оние кои немаат попаметна работа отколку да навредуваат некого: “Оставете ги луѓето да си го живеат својот живот на начин кој сто мислат дека е најдобар за нив, ако некој ви пречи, не го осудувајте, туку пробајте да му дадете на знаење дека тоа што го прави не е во ред, а ако тоа не успее едноставно тргнете се од него“
Значи Анелија размисли уште еднаш дали може некој да го промени твојот нашин на живот или не!
За информација јас сум од Куманово и се викам Мартин.
Chat`ya later

Anonymous said...

Девојко, супер ти е блогов. Батали ги тие што јадат гомна. Слободно напред, ни требаат либерални луге.
Поздрав

Anonymous said...

Zakon si ANELIA Samo Prodolzi taka
No NE SE OTKAZUVAJ! Vo nasava mila i napatena Makedonija za mozebi 50% od lugeto (i poveke)SEKSOT e samo tabu tema na koja se plasat i da zboruvaat!
A sega ostani hrabra i nemoj da dozvolis nekoj od ovie komentari (negativni) da go rasturat tvojot blog! Jas ne mozam da dejstvuvam na tvoite misli i rasuduvanja no te molam PRODOLZI so blogot i "otkaci" gi site negativci koi te teraat da go prekines ona sto go imas napraveno za site nas dosega. So SREKA!!!!

Anonymous said...

Te molam prodolzi da pisuvas zosto si neverojatno interesna...

Anonymous said...

pred nekoj den imav sansa da naletam na tvoevo blogce kakvo e takvo e tvoe si e ,samo ti prodolzi da si pisuvas toa sto nekoj nemat hrabrost da napisat vakvo nesto i uste ziveat vo 19 vek nivni problem.Sekogas ce ima vakvi luge i vakvi komentari bas mi e milo so povece i povece devojki se otvaraat na vakov nacin zasto da ne ako imas nesto da kazes kazi ako imas nesto da napises napisi nema nisto loso vo toa.Sepak ova e samo moe mislenje stavi gi site luzeri na "ignore" i prodolzi si go tvoeto patesestvie SAMO NAPRED

Anonymous said...

„znaesh Anelia...mozhda sepak si premnogu pred vremeto...znaesh na shto mislam?“

Ајдееее, па Македонија и така живее во историја, ај уште малку, кромањонци ќе станеме. Сите дечки/девојки сиктер надвор на забава и секс.

„Ех Анелиа Анелиа сто души помина, којзнае дали со кондом си се "дупела", колку пати си зачнала,ти си растурена девојка.“

Лелее. Статистика вели дека Македонија има една од најниските стапки на заболени од ХИВ на 100 луѓе. Тоа кажува две работи:

1,Многу сме образовани, па сите користиме кондоми. (јас барем не сум имал секс без кондом, зашто сум немал озбилна врска :)

2,Луѓево не практикуваат секс уопште.

Ја смислам дека е комбинација од двете. И пак сме абнормална земја. Само ќе се навратам на зборовите: Сите дечки/девојки сиктер надвор на забава и секс. Градов полека умира од таквите исфрустрирани типци/ и уште повеќе типки.

Анелија продолжи да пишуваш. Ако не писуваш ти, треба другиве девојќи да те земат за пример и да пишат они. Никој не мора да дознае кои сте во real life.

Anonymous said...

Навистина интересен блог не треба да престаниш да пишуваш.
Интересни приказни, искуста и слично.

Anonymous said...

EEEEEEeeeee..., zaso da se otkazuvas koga stvarno si zakon zaso mora da se demoraliziras, radi nekoj sto ne videle nishto osven tasakot na mocanje, furaj si film stvarno si extra, btw i devojka mi te citase i misli deka si extra, a se nadevam i mn drugi pozdrav,
P.S. I nie kao i drugite prv pat denes go citnavme cel

Anonymous said...

Анелија хани... зарем те обезхрабрија глупави малограѓански кометари? Искрено ме разочара што одма после неколку сељачки коментари се откажуваш. Знам дека сме таква нација и на машките шовинисти не им е јасно дека секое второ девојче е слободно и сака да си ја истражува сексуалноста... Тоа машките ги плаши, ги плаши помислата дека таа што е со нив во кревет е активна и дека може него да го ебе и да се задоволи а не ко што навикнале мнозината „МАЖИШТА“ да гледаат во жената само „крпа“ за една употреба. Биди упорна на сите им е тешко. И јас сум машко. Се имам соочено со истиот тој притисок и да знаеш дека ама кур не ме боли што сељандурава наша мисли и вели. Терај си го магарето и прчи пичка. Немој сега да прекинеш... Блогов ти е прекрасен. Ако веќе не сакаш да ги споделуваш твоите лични искуства нека сево ова прерасне во акција за освестување. Конечно да почне да се размислува либерално без предрасуди. Размисли можеби ке вроди плод. Имаш многу пријатели и јас би бил еден од нив!!!

Anonymous said...

sve u redu...iskrenost....interesno e ...da poglednes malce od zenska strana kako e..no koja e poentata na tvoite prikazni???sakajki da spodelis nesto intimno pocna da licis na carls bukovski...za zal..sto sakas da dokazes?najdobronamerno te prasuvam..
od zagor

Anonymous said...

za Zagor

A zosto pa ti go citas Carls Bukovski, ako ti ,,nema smisla,,?

Anonymous said...

Zdravo, Super si sto i da si(m or f).
Dokolku ti pricinuva zadovolstvo nesto da pravis vo slucajov se tekstovive treba da bides imun-a na site prepreki i provokacii sto idat zaedno so sekoja uspesna rabota :)
Smrt za pacerite i luzerite koi sto ne znaat sto da pravat so svojot glup i dosaden zivot.

Anonymous said...

Не зезај, какви се глупаци нема на светот, тие ли ке те натераат да не пишуваш... Ја мислам дека си многу cool девојка која има многу да каже и има стил како да го каже тоа .. Искрено незнам какви луѓе се тие што пишуваат навредливи зборови, али верувај тоа нема врска со тебе .. А има и многу како мене, кои ти се восхитуваат на напишаното и сакаат да почитаат повеќе .. оти сите сме сродни души .. редно е да се слушне повеќе за женската сексуалност, можеби и машките ќе научат нешто .. корисно .. можеби и јас ќе почнам да пушувам .. Поздрав ..

Anonymous said...

Da be kaj nas sve posetni. Niedna ne se ni ebe niedna ne znae sto e kur i picka. c,c,c, zasrami se Anelija kakvi izrazi upotrebuvas...

...................................

More opinci edni, Vasite zeni i devojki se rasturaat od onakvuenje a Vie tuka sudite na nekoja sto si ja otvorila dusata i onaka iskreno i prirodno (po propis i pravopis) ja kazuva vistinata. Vasite devojki nemaat "sramni" fantazii vasite devojki nezboruvaat "sramno" a vo glavata im se motaat najperverznite raboti.
A site vie "posteni" zenski sto i sudite na anelia, ako ste tolku cesni i pribrani zosto voopsto gi citate vakvite blogovi. Odete citajte "hrana i vino", gledajte spanski serii, odete po komsii na kafe......ma pravete sto sakate ako ova za vas ne e primerno i kulturno samo ostavete gi na mira onie sto imaat zelba da go citaat i ucestvuvaat vo ova. Na krajot na kraistata NETOT e dovolno GOLEM i za primernite kako vas i za onie kako nas.....


Anelija nemoj da dozvoluvas zivotot i zadovolstvoto da ti go odreduvaat nekoi si tamu opincari so lazen moral.

Ja imas mojata poddrska da prodolzis vo se ova sto go pravis ;)

Anonymous said...

Не ми се верува какви шупаци т.р пацери од мажи и жени има.
Мажи кои се во заблуда дека нивната жена, девојка е поштена и дека не сака перверзија се крши на страна. А што е уште полошо додека се ебе со него мисли на комсијате сто ја врзувал пред некој ден за радиатор и ја давел со завеса :) претерав а !?!?!?!?
И жени кои немаат врска од животот и кои сакаат интелектуалци со мали куриња, и кои чувството на сексуално задоволство го истоветуваат со задоволството (со извинуванје) кога какаат.


Секое добро.

Anonymous said...

Одличен увид во размислувања на другата страна. Батали ги шабаните продолжи понатаму.

Anonymous said...

Ete gedas Anelia, sepak nie makedoncite dokazavme deka ne sme konzervativni i deka uzivame vo seksot. Dovolni se komentarive...

Anonymous said...

...ajde prodolzi ponatamu, ne si fer, ne navlece site ovde da te citame i sega se otkazuvas :(

Anonymous said...

STETA ZALAM STO NE KE MOZAM DA PROCITAM VAKOV INTERESEN BLOG PAK caos

Anonymous said...

Ајдееееее.... се откажа толку лесно бе?! Не зафркавај. Башка ни треба едно такво блогче, ама стај го на blog.com.mk, не тука. Тука никој нема да ти го виде.

Друга работа: многу ми се допаѓа што опишуваш дека си спиела со други (повеќе) личности и дека наоѓаш задоволство во тоа. Ни самите луѓе не знаат колку си во право со тоа што го напиша, дека самите машки ги тераат девојките да ги лажат и да имаат секс со други. Тоа е сосема нормално и природно, да имаш секс со повеќе луѓе. Тоа и јас го подржувам.

ПС Продолжи со описи. Ако сакаш да ме читнеш, http://muaddib.blog.com.mk , имам и нешто сексуална едукација еден пост.

Anonymous said...

Blogot e super dzabe i go rasturivte dobriot film na devojkata so losite muabeti!

Anonymous said...

...pocnav da pustam linkovi od blogov po drugarki i drugari...zbesnaa!

Anonymous said...

Bravos devojce! sekoja cest za blogov! I kako shto gledam od pogornite komentari 90% se so pozitivno mislenje za blogov od cista pricina shto na site ni treba neshto vakvo! fuck moral i slicni stvari ova e slobodna zona! te poddrzhuvam i ponatamu slobodno da si se izrazuvash a so toa nie da uzhivame vop tvoite postovi.

Anonymous said...

Која чесна (или морална) дама низ минатово врежала било какво влијание врз светов?

anelia said...

Изненадена сум колку позитивни коментари има.


Посебно ми се допаѓа кога ќе прочитам коментар како овој:


„ Anonymous said...

EEEEEEeeeee..., zaso da se otkazuvas koga stvarno si zakon zaso mora da se demoraliziras, radi nekoj sto ne videle nishto osven tasakot na mocanje, furaj si film stvarno si extra, btw i devojka mi te citase i misli deka si extra, a se nadevam i mn drugi pozdrav,
P.S. I nie kao i drugite prv pat denes go citnavme cel „


Почит за сите парови кои ја ценат и практикуваат искреноста.

anelia said...

„ kimimak said...
Ако веќе не сакаш да ги споделуваш твоите лични искуства нека сево ова прерасне во акција за освестување. Конечно да почне да се размислува либерално без предрасуди. Размисли можеби ке вроди плод. Имаш многу пријатели и јас би бил еден од нив!!!„


Кога почнав да го пишувам блогов, не мислев дека ќе дојде до тоа да од мене се очекува да го ’спасувам светот’. :)

anelia said...

“ Marija said...

Не зезај, какви се глупаци нема на светот, тие ли ке те натераат да не пишуваш... Ја мислам дека си многу cool девојка која има многу да каже и има стил како да го каже тоа .. Искрено незнам какви луѓе се тие што пишуваат навредливи зборови, али верувај тоа нема врска со тебе .. А има и многу како мене, кои ти се восхитуваат на напишаното и сакаат да почитаат повеќе .. оти сите сме сродни души .. редно е да се слушне повеќе за женската сексуалност, можеби и машките ќе научат нешто .. корисно .. можеби и јас ќе почнам да пушувам .. Поздрав .. „


Ракоплескам!

anelia said...

Сите Вие кои ми пишувате во коментарите и на е-маил пораки со секс понуди, гадно сте ја промашиле поентата на блогов.

Anonymous said...

Значи со самата твоја активност на блогов едноставно ке се бориш против цела онаа конзервативност што ја има во земјава наша... Кажи дека си силна, кажи дека не ти може никој, дека се она што го имаш пишано е нешто секојдневно и многу нормално ако некои кои немаат муда не сакаат да си го признаат а имаат мерак за авантури но едноставно се слаби... Нешто што го научив од животов е дека не треба да се предадеме дури и кога не гледаме излез, можда да почекаме или ете речи да одмориме ама не да прекинеме доколку она е тоа што не прави среќни. Биди силна и јака и немој да се откажеш....

Anonymous said...

ajde anelija ne bidi takva napisi ni uste nekoe patesestvie jas na pola saat proveruvam dali ima nesto novo od tebe..ne se zamaraj so takvi prostaci so pisuvaat gluposti niv gi ima nasekade..se nadevam deka ke prodolzis so blogov site te podrzuvame:)

Anonymous said...

Ti nad mene proveruvas na pola saat dali ima nesto novo??????

Pa ti si lud be. Ti ebam drkadzijata.

A inace blogov go vidov na kajgana.
I ne se palam mnogu na vakvi stvari.

Anonymous said...

а се така убаво започна кога те линкав. се пожали си немала коментари. работава сега е логична последица

Anonymous said...

Јас дури сега те читам иако е малку касно али морам да ти кажам дека убаво од твоја страна шо сакаш да ги пренесеш твојте “жешки“ искуства на другите девојки кој што не се толку многу “искусни“ како тебе ама шо да се прави кога има луѓе на кој што треба првин да им се докаже нешто друго пред да се каже главната смисла на овој блог!
Поздрав од ViRuS

Anonymous said...

Заборавив да ти кажам една работа...
Ич да не ти е гајле шо сборуваат другите за тебе и би ти препорачал да не прекинуваш со блогов туку да си го продолжиш зашо мислам дека еден ден ќе завршиш на страниците на WWW.Vest.com.mk Шо би било многу добро за тебе!

Anonymous said...

Анелиа баш стана популарна личност, од 0 коментари, досега + мојов имаш 62 коментари !!!!! Зар не е огромна бројка, а како што кажа ViRuS, ќе станеш многу популарна низ цела Македонија, не само преку интернет, туку и во печатените списанија, весници, БРАВО ЗА ТЕБЕ, сепак еден дел е храброста и после сето ова разбирам дека нејќеш да го откриеш твојот идентитет, а правилното име ти е Анелиа или е еден вид уметничко??

немирната said...

Анелиа, се е веќе кажано во претходните коментари (се мисли на позитивните :)) па да не пофторувам. Продолжи да пишуваш и не ги слушај останатите околу тебе што зборуваат. Во нашата ни Македонија, за жал, има премногу конзервативци и луѓе со спектар на гледање не подолг од нивниот нос ;)

Anonymous said...

Денес дознав за блогов... Го прочитав цел, заедно со сите коментари... сите до еден. Не ми се верува колку глупави работи се изначитав. Ако некоја нормално и отворено си ги кажува “интимните“ случувања, тоа не значи дека е некоја селска курва и се ебе ко фока со кој ќе стигне. Сте згрешиле. Јас не гледам ништо несекојдневно и ништо оросписко кај анелија. Всушност, девојките кои одговараат на горенаведениот опис ќутат. Тие се тие “мирни“ и “прибрани“ девојчиња. Наместо да бидете благодарни на оној кој сака да ве научи нешто, наместо да сакате да дознаете нешто ново, вие ругате на најселски начин. Прочитајте со малце внимание (ова се однесува на машките). Сигурно ќе научите нешто ново, колку и да сте искусни. Ова е сепак гледање на сексот од сосем друг агол. Агол кој што не го познавате (со оглед на тоа дека не прифаќате жените отворено да зборат на таа тема). Или останете глупи... што да ви кажам...

Анелија, секоја чест за твојот труд. Напишано е прекрасно и многу би сакал да прочитам уште. Сепак, твоја е одлуката. ’Серковците“ никогаш нема да прекинат да си ја обавуваат должноста, така да не им се замарај....

Respect.

Anonymous said...

Анелиа прв пат те читам, искрено многу ми се допаѓаш. Кога јас би пишувала мои мемоари или патешествиа би биле многу слични или блиски со твоите. Све на свое место, све у свое време... Не гледам ништо абнормално во твоите постапки и понашања. Кај видовте дека се е.. со незнам колку таму, барем прочитав до сега дека пишува само за Драган, што следи незнам, ама и не е толку страшно колку што тоа некои го претставуваат...
Нешто во врска со коментарот `` поштени `` ... А како тоа девојка што има секс со дечкото не е поштена? Што е курва? Свашта...
Се сложувам и со фактот дека дефинитивно треба да докажат девојките дека уживаат во сексот, дека тоа го прават пред се за задоволување себеси а потоа за да го задоволат мажот ( дечкото ).
Треба да постојат повеќе вакви работи дефинитивно, пред се зашто е многу едукативно ( и самата Анелиа на почетокот кажува дека некои работи незнаеме какви се и како треба да изгледаат, па можеби од таму се јавува страв, табуа, предрасуди и сл. ) Така да едукативната страна би била баш за оние кои го поминуваат и ќе го помиваат барем овој период кој што до сега го опиша нашата миленичка Анелиа.
А да... И ме иритира тоа... Што мора да го знаете идентитетот на девојката, што мора таму да чепкате... треба да и честитате на оригиналноста, идејата, храброста... најмалку е битно која е и што е... и убедена сум дека е девојка...
Така да Анелиа имаш моја поддршка и честитки од мене за оригиналноста, ова не го може секој дефинитивно.
Поздрав!

Anonymous said...

oh,get a life!!!!!

Anonymous said...

Fintata e so nikoj ne ti veruva zoso izgleda epten"Holivud"film.....podobro e da ostais se(ako e navistina se)i kako so ti rekle,get a life,sredi se ili prodolzi ebi se so "Dragan"

Anonymous said...

Е Анелиа, работам во полиција и кога ќе отидам на работа ќе проверам дали постои Анелиа, со +18 години. Па ќе ги изложам сите резултати тука.

Anonymous said...

Tesko na narodot so cajkani kako tebe. Se gleda imas epten analiticki um :))))) A demek taa go pisuva vistinskoto ime :)) A uste poloso sakas privatni podatoci da objavuvas na internet bez znaenje na lugjeto koi gi objavuvas. Abe cajkan kako go sproveduvas zakonot koga samiot go krsis? :))))

Anonymous said...

abe praj so sakas :) zboraj so sakas demokratija ti e ova :) i najvazno imaj orgazam :D ahah bez nego e dosaden zivotot :)

немирната said...

Просто неверојатно какви се луѓе постојат. Зошто ја тормозите со такви непотребни коментари од типот на „цајканот“ и многу други? На крај краева сите оние на кои не им се допаѓа блогов и содржината во него слободно можат да не го посетуваат. Мислам дека така би било најдобро за сите а особено за Анелиа. Сите ние имаме различен поглед на животот и немаме право да осудуваме никого без претходно да го запознаеме. А уште помалку имаме право да ги групираме луѓето по некои глупи стереотипи. Дај луѓе пораснете малку и погледнете подалеку од носот - таму има нешто што се вика живот. Гледам дека многу од вас не ги научиле од мали нозе што значи почит кон другиот. Па време е да научите ;)

Anonymous said...

Tvoite postvi se bash cool i mislam deka ne treba da gi prekinesh (iako toa e tvoja odluka). Duri i eden mi pomogna mnogu

Anonymous said...

Neznam zasto da se otkazuvas od pisuvanje zaradi nekoi neznam kako da gi narecam koi mislat deka mozat se da kazat na internet sto se odnesuva do mene ja imas mojata podrska da prodolzis ponatamu a za komentari sekogas ima i dobri i losi
pozdrav i se nadevame na nov post

Anonymous said...

ej super si
treba da ima poveke devojki kako tebe
a sto e ova gradov ,sve smizdli

Anonymous said...

a be se ubavo.AMA NESTO MI E CUDNO. ZNAES SAMO DA ZBORIS OD MASKA STRANA.ILI PAK MASKITE I DEVOJKITE STVARNO RABOTAT NA ISTA FREKFENCIJA,ILI SI MASKO. POSTO TI KAZUVAS SE STO POSAKUVA MASKO. A NE DEV. TOA MI E CUDNO.PISI AKO SAKAS MOJ NICK NEKA BIDE DEVIC@ OK??

anelia said...

" Pincher Barnet said...

а се така убаво започна кога те линкав. се пожали си немала коментари. работава сега е логична последица "


Шмрк :(



:)

anelia said...

slatkicka, nemirnata

Поздрав :)

anelia said...

" Trin said...

Tvoite postvi se bash cool i mislam deka ne treba da gi prekinesh (iako toa e tvoja odluka). Duri i eden mi pomogna mnogu "


Мило ми е :)

anelia said...

" DEVIC@ said...

a be se ubavo.AMA NESTO MI E CUDNO. ZNAES SAMO DA ZBORIS OD MASKA STRANA.ILI PAK MASKITE I DEVOJKITE STVARNO RABOTAT NA ISTA FREKFENCIJA,ILI SI MASKO. POSTO TI KAZUVAS SE STO POSAKUVA MASKO. A NE DEV. TOA MI E CUDNO.PISI AKO SAKAS MOJ NICK NEKA BIDE DEVIC@ OK?? "


Пишувам за она што јас го посакувам.

Значи има и мажи и жени кои го сакаат тоа. :)

Anonymous said...

Ajde devojko aman posveti se na kariera,prava kariera a ne kakov kariera na kurvicka so ja citaat mazi i drkaat na ovie gluposti...preku glava mi e veke od ovie t.n."sex avanturi"abe aj ste gledale edno amerikansko porno i ve faka inspiracija,abe ajde ne zaebaaj...bog da cuva..

anelia said...

„Anonymous said...

Ajde devojko aman posveti se na kariera,prava kariera a ne kakov kariera na kurvicka so ja citaat mazi i drkaat na ovie gluposti...preku glava mi e veke od ovie t.n."sex avanturi"abe aj ste gledale edno amerikansko porno i ve faka inspiracija,abe ajde ne zaebaaj...bog da cuva.. “


Зошто мислиш дека ’кариерата на курвичка’ ми пречи да имам ’нормална’ кариера? Некому не му успева паралелно да се ебе и да оди на работа? :)

Од што би сакал/а да те чува Господ?