Thursday, November 30, 2006

Што би било паметно во случајов?

Навистина е страшно тешко да се администрира блогов. Не можев да Ве настасам во Вашите изливи на емоции. Коментарите на некои од Вас се: ’да не ти се верува што се’ некој може да изнакаже’.

Не сакам блогов да згасне, не сакам да биде VIP зона, не сакам да оневозможам коментари. Сакам да можете сите да читате и сите да коментирате. Но има моменти кога се запрашувам самата себе ’Дали вреди?’.

Тоа што мене ме навредувате веќе не го ни перцепирам и можам да ви прогледам низ прсти, но Вие и меѓу себе се навредувате. И ќе го отворам блогот и ќе ги прочитам коментарите и веќе губам желба да напишам нешто.

Уште пострашно ми е што некои од Вас нагаѓаат која сум навистина. Со Вашето нагаѓање имплементирате девојки кои ќе бидат label-увани за нешто што не строиле. Мојата свест и совест, како човек, не ми дава да дозволам некого, поради мене, да биде погрешно осуден.


Еве Ве прашувам:

Дали ќе бидете пристојни во Вашите изјави?

Дали Вашите коментари ќе бидат на темата на одреден пост или повторно ќе морам да се борам со ветерници?


Оставам на Вас. Изјаснете се.


Анелиа

24 comments:

Anonymous said...

Aaaaaaaaaaa, не, фала, веќе и го заборавив блогот, многу слабо апдејт му превеше и ???? толкуууу.... досадно еее....

Поздрав,
Благој...

Anonymous said...

Наискрено те свакам зашто не сакаш да продолжиш, не би сакала некоја друга личност да биде етикирана за приказните кои ти ги писуваш, без разлика дали се измислени или се твои лични искуства, ама пак ако гледаме така на сите работи кој што ке каже или направи за дадена твоја или било ција друга реакција или однесување или пак приказна, треба тогаш сите да се деградираме и да не комуницираме мегусебно.Ама пак кога гледаме какво ни е општеството и лиѓто какви се кај нас наискрено не вредат за вакви внимание ни труд од било која страна.Јас лично не би сакала да престанеш да пишуваш, но сепак тоа ке биде твоја одлука и не би ти замерила ако го направиш тоа, само затоа што знам дека постојат идиоти/идиотки кои би предомислиле човек да не си ги оствари своите идеа.Мислам дека си појак/ка од нив и не би им го допустила тоа задоволство!

Поздрав, :)
JustAGirl

Dina said...

Edinstveniot vakov blog i eden od retkite na koi ima sto da se vidi i procita e ovoj!Ete edinstveno malku e loso sto poretko Anelia pravi update...Jas mislam deka Anelia vredi da prodolzi za onie koi sakaat da gi citaat nejzinite postovi,a onie na koi ne im cini nikoj ne gi tera so sila da go citaat i mislam deka cesto glupavite komentari samo se namerna provokacija na luge sto nemaat popametna rabota...
Anelija vrati gi i arhivite!

Unknown said...

Нема што, нема каде???
Ти си го почнала блогов со некоја цел, со некоја своја замисла. Тие што пречат не се толку амбициозни да започнат нешто што би го барале многумина.
Навистина, некои ги читаат твоите приказни/искуства само затоа што немаат што да прават друго; некои пак со надеж да добијат нови идеи.
Ти си единствената што може да одлучи за иднината на овој блог, но, нажалост (нема што нема каде), ти си таа/тој (не е ни важно кој пол си) што може да стави крај.
И без нас, обожавателите, можеш да си го продолжиш животот, се разбира и искуствата; но, верувам дека сакаш и да ги споделиш тие искуства со некого, без да се запознаваш, плашиш од предрасуди и сл.
Биди ми ПоЗдРаВеНа Анелиа,
врати ни се наскоро...

Anonymous said...

Продолжи со пишување и едноставно игнорирај ги талентите што немаат попаметна работа па делат памет, а очигледно немаат доволно ни за себе.

На крајот на краиштата, блогот е твој, и ти одлучуваш што ќе се случува. Нема никаква демократија тука - твое право е да правиш што сакаш со својот сајт. Терај понатака со пишувањето, и уживај.

И BTW, што се случи со архивите?

Anonymous said...

Бидејќи и самиот сум администратор на сајт каде што се примаат коментари од посетителите, мој предлог е да воводеш модерирање на коментарите. Системот да ги прима сите коментари но, да мора прво некој да ги прегледа и да одобри што ќе се објави.

Anonymous said...

Nekolku pati se obidov da ti kazham da ne se sekirash na komentarite i da ne im vozvrakjash.
A sega so pichka te boli kako se izrazuvaat drugite, neka se izrazuvaat kako sakaatn kraj i tie ke si otvorat blog, ako go nemaat, i ke si pishuvaat so sakaat, ili mislish deka imash neprikosnoveno pravo na stranicava, ako e taka zabrani comments. Aj so zdrven

Anonymous said...

a da i veke ne si interesna haaahaaaaaa, cao

Gjole said...

Види решението е лесно - comments moderation - луѓето си ставаат коментари ама ти одлучуваш кои ке бидат објавени - тоа ти е во опциите на blogger треба само да го уклучиш! :-)

Anonymous said...

Шо се занесуеш ма? Шо се доживљаш? Ќе те моли некој да го не го бришеш блогов?? Па избриши го...И? Ќе те жали некој??? Ако ти се пишуе-пишуј, ако не бриши го блогов и не јади гомна у типот "Но има моменти кога се запрашувам самата себе ’Дали вреди?"... ???????? Ако милиш дека вреди-пишуј и бриши коментари шо не ти се свиѓаа. И ја имам блог. Знам дека многумина јада гомна кј шо не треба, па не зедов да го бришем блогот или да земем да се жалим дека не ми се свиѓале коментарите... Шо е проблемов? Треба некој да те моли да не го бришеш блогов? Да сакаше да го избришеш уште одамна ќе го избришеше, ама не е у тоа поентата...

Anonymous said...

Амелија златна, тебе како да ти фали кур!?...

Anonymous said...

Изгледа вибраторот не е интересен повеќе, а и во ЦД клубот почнале да ја гледаат зачудено.

Anonymous said...

Вклучи comment moderation и ич да не ти чуе! За импотентни морони само така треба.
Супер си! Очекувам да продолжиш!

Anonymous said...

Немој молим те да престануваш, не не и не
бла бла бла бла бла, бла бла бла, бла бла, бла, бла, бла, бла бла бал бла бла пљамп, продужи даље за исте паре.
Па кој ќе не едуцира сега, која лектира да ја одбереме незнаеме, нашиот учител без знаење не остави, пилци на пола изведени...

Anonymous said...

site sakaat ,lazat!

carica si!

Anonymous said...

Moeto prasanje e zosto olku slabo se apdejtira blogov. Kolku pocesto se apdejtira tolku povejke ke ima komentari.
Treba da znaete kako da privlecete posetiteli na ovoj blog
a za toa dali vredi ili ne ostavete i vremeto samo ke pokaze.
Pozdrav - Diametazon.

Anonymous said...

Anelija, Zlato smetam deka treba da se vratis so tvoite postovi. Ili barem vrati gi starite. Iako se stari no sepak se interesni


Cigan

Anonymous said...

abe pisuj si i ponatamu so te boli za drugite ... so sakas toa praj si

Anonymous said...

леле Анелија па зар и на тебе не ти е јасно дека им се ебе на луѓето. па мислат дека можат и тебе да те става во својата фантазија.

bombarder said...

sekogas postoi NADES.zapomnigo ova

cacko said...

abe ostaj ajde, so majka barase na prv sostanok kaj nego doma, ti si prvo pocnala da go provociras i posle begas, ona sto si go pocnala trebalo da go zavrsis za da uzivas a ne da ispadne divjaci i od nego va strana.


koristete kondomi

Anonymous said...

Salko Dali,molerot od Espanja rekol:"Neka pi'sat za mene,pa makar i dobro". Si go drzel taka edno deset godini i stanal Salvador Dali.Ti teknuva? Pisi,pisi i pak pisi, neka umrat kuarjberski konzervi

Anonymous said...

Ako se gledas kako Don Kihot ne e postrasno od toa da se gledas kako veternica.
Psiho-seksualniot razvoj ti e odlicen veruvaj, ako nekoj ima nesto loso da kaze mislam deka ima pogolem problem od tebe.

Anonymous said...

AMELIJA ODLICNA SI JAPRETSTAVUVAS REALNOSTA NA ZIVOTOT SITE GO SAKAAT SEKSOT NA SVOJ NACIN NEKOJ ZNAE I UMEE ANEKOJ NE ZNAE I NE SAKA DA PRIFATI> SE STO KAZA E DEL OD SEKOJDNEVIETO NEKA NE TE TANGIRA TIE STO NE JA POCITUVAAT TVOJATA ISKRENOST VSUSNOST TOA NE TREBA DA TE STOPIRA ZA DA PRODOLZIS I PONATAMU TE RAZBIRAM I TI VELAM BRAVO NA TVOJATA ISKRENOST>